
حرکات موزون هیچ محدودیت سنی ندارد و هرکسی میتواند آن را انجام دهد. حرکات موزون همچنین فواید جسمی و روحی بسیاری برای سلامت انسان دارد که در اینجا به چند مورد از آنها اشاره میکنیم: بهبود عملکرد قلب و ریهها افزایش قدرت عضلانی، استقامت بدن و تناسب اندامهای حرکتی افزایش آمادگی جسمانی بهبود وضعیت عضلات بدن کنترل وزن افزایش استحکام استخوانها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان تناسب، چالاکی و انعطافپذیری بدن بهبود تعادل بدن افزایش اعتماد به نفس فیزیکی بهبود عملکرد ذهنی بهبود سلامت عمومی و عزت نفس بهبود مهارتهای اجتماعی .
حرکات موزون چه مزایایی برای مغز دارد ؟
حرکات موزون علائم افسردگی را کاهش میدهد حرکات موزون باعث فواید فیزیکی متنوعی میشود اما اکنون محققان نتایج نوید دهنده ای ارائه داده اند که نشان میدهند حرکات موزون برای سلامت ذهنی مفید است.
افسردگی یک بیماری ذهنی ناتوان کننده است که با احساس ناراحتی ، اختلال در مدیریت احساس و از دست دادن علاقه طبیعی به فعالیت های لذت بخش ، ظاهر میشود. افسردگی بیش از ۳۵۰ میلیون فرد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. امروزه ، رایج ترین و موثرترین روش درمان افسردگی دارودرمانی همراه با مشاوره و روان درمانی میباشد.
اما دانشمندان بررسی کردند که آیا حرکات موزون درمان خوبی برای افسردگی میباشد یا خیر. رقص بر حرکت بدن و بیان احساس تمرکز دارد که به بهبود علائم افسردگی کمک میکند. علاوه بر این ، همانطور که اندازه گیری های روان سنجی نشان داده اند ، رقص به کاهش میزان افسردگی نیز کمک میکند.
رقص به فرآیندهای حرکتی ، احساسی و ذهنی مغز کمک میکند
رقص حافظه را تقویت میکند
رقص عملکرد مغز را بهبود میبخشد و حافظه را تقویت میکند. مطالعات زیادی نشان داده اند که رقص با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. در یک مطالعه که توسط محققان دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین انجام شده است مشخص شده که رقص با ۷۶ درصد کاهش خطر زوال عقل در میان اعضای مورد مطالعه مرتبط بوده است.
همچنین در مطالعات مختلف آمده است که رقص سلامت مغزی را بهبود میدهد.
این مطالعه بعلاوه نشان داد که حفظ زندگی فعال تا سنین بالا میتواند توانایی های حرکتی ، شناختی و ادراکی را حفظ کند.
رقص فاکتورهای رشد عصبی را تحریک میکند حرکات موزون دارای اثرات مثبت زیادی روی مغز میباشد. عاملی که در حرکات موزون وجود دارد و باعث ممانعت از پیری میشود مربوط به توانایی رقص در تحریک فاکتورهای رشد عصبی است. فاکتورهای رشد عصبی پروتئین هایی هستند که برای حفظ سلامت نورون های حسی ضروری میباشند.
رقص درمانی برای اولین بار توسط ماریا چاس ۱۸۹۶-۱۹۷۰ به دنیا معرفی شد. او در سال ۱۹۳۰ استدیوی رقصی را در واشنگتن تاسیس کرد. وی افراد معروفی که بیشترین مهارت حرکات موزون را داشتند، به همکاری دعوت کرد.
ماریا چاس بعد از اثبات تواناییهایش در درمان بیماران روانی در بیمارستان سنت الیزابت در واشنگتن دی.سی مشغول برگزاری کلاسهای رقص درمانی شد.
ترمی اسکوپ، بانوی دیگری که استاد رقص و حرکات پانتومیم بود نیز از جمله افرادی بود که به طور داوطلبانه در بیمارستان کالیفرنیا مشغول به کار رقصدرمانی شد و از هنر خود برای درمان بسیاری از بیماران روحی و روانی استفاده کرد.
یکی دیگر از افرادی که به شهرت و رقص درمانی به عنوان یک درمان طبیعی کمک کرد، رادولف لبن بود که سر و کار زیادی با هنرمندان داشت. وی به واسطه رفت و آمد زیادی که با هنرمندان به ویژه هنرپیشهها داشت متوجه شیوه بروز احساسات و حالات درونی آنها به واسطه بیان و حرکات بدنی آنها شد. او به این فکر افتاد تا از طریق حرکت درمانی و رقص درمانی به مردم کمک کند تا مشکلات روحی – عاطفی، ذهنی و فیزیکی خود را تعدیل یا حل کنند.
لازم به ذکر است از حرکات موزون ، ورزش ، نشاط روزانه ، تحرک و فعالیت جسمانی گروهی غافل نشوید .